Over Repko

,Repko Sneek sinds 1868

 

De in 1842 geboren Gerrit Jans Repko, behaalde in 1868 zijn werkmeester titel ( goud- en zilversmid), hij dreef tevens handel in haarwerken, horloges en strohoeden, na zijn overlijden in 1891 werden de zaken voortgezet door zijn weduwe, mevrouw Flach-Repko en later in 1897 hun zoon Johan Frederik Repko welke in 1917 zijn werkmeester titel behaalde. Nadien werd het assortiment uitgebreid met een optiek en, sinds 1930 specialiseerde men zich in sportprijzen zoals medailles en bekers.

De Firma Repko had op dat moment vestigingen in Sneek, Bolsward en Lemmer. Rond 1978 kwam de van oorsprong Makkumer Gerard Blanksma in het bedrijf waarna eigenaar Johan Repko de Sportprijzenhandel in 1982 aan hem overdeed. De Juwelen waren inmiddels verkocht en de optiek doorgegeven aan de nog immer op de Oosterdijk gevestigde Brilservice. Gerard Blanksma zette de zaken voort onder de welbekende naam Repko en breidde het team uit, specialiseerde zich in de sportprijzen en graveer-industrie, waarna later volgden: relatiegeschenken, borduurstudio en naamplaten-industrie.

Sinds 1990 is Repko gevestigd op de Oppenhuizerweg 7-9 te Sneek. Bekende produkten van Repko’s hand zijn:; de verzilverde koe, de tombstone, naambadges, en medailles in allerhande (eigen) modellen, o.a. diverse kruisjes voor 11 stedentocht op verschillende wijzes, unieke persoonlijke awards, gegraveerde plaquettes naar eigen ontwerp en fabricage, ook u wordt van harte uitgenodigd om de site verder te bekijken of een kijkje te nemen in onze showroom!

Met vriendelijke groet het team van Repko,
Gerard, Marijke, Douwe, Irmgard, Wytze, Lesley en Eva

Neem contact met ons op

Repko Sportprijzen/ Graveerbedrijf V.O.F.

Repko Sportprijzen/ Graveerbedrijf V.O.F.

  • Oppenhuizerweg 7
  • 8606 AP Sneek
  • Netherlands